Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

- Reklama -PR články

Další články autora

Souboj Opera Free VPN x ExpressVPN: V čem je která lepší?

Která VPN nabízí více, Opera Free VPN, nebo si předplatit Express VPN? Poměřili jsme obě služby tváří v...

Nový semestr se blíží, přečtěte si několik tipů, jak ho zvládnout!

Nový semestr je za rohem a s ním i krok do neznáma. Výška nemá moc společného se střední...

Krása australských opálů bere světu dech

Po staletí měly pověst vůbec nejkrásnějších opálů ty, které pocházely ze Slovenska. Později se tyto kameny objevily v...

Evropské akciové trhy se v pátek po otevření oslabily přibližně o 1,5 %

Klíčový německý index Dax se v 9:24 SEČ nacházel se ztrátou 1,56% na 15.664,54 bodu. Hlavní francouzský index...